Een Roljaloezie? Wat kun je er allemaal mee!

Roljaloezie algemeen

Veel Nederlanders houden er niet van dat er bij ze binnen wordt gekeken. Daarom zijn er veel ramen bedekt met vitrage en gordijnen. Een andere praktische raambedekking zijn Roljaloezieën.

Wat is nu het voordeel van deze raamdecoratie?
– Je kan het raam volledig, gedeeltelijk of niet bedekken
– Door de stroken over elkaar te schuiven regel je zon en inkijk.
– er zijn ook verduisterende stoffen beschikbaar
– Op elke hoogte ‘open of dicht zetten’
– Moderne afwerking

Doordat een roljaloezie uit twee stoflagen bestaat en het stof afwisselend doorzichtige en ondoorzichtige stroken heeft, kun je doorzichtigheid zelf gemakkelijk regelen. De stofstroken vallen afwisselend voor elkaar. Dát is wat je vernuft noemt. Je kan ervoor kiezen om overdag zelf door het transparante deel naar buiten te kijken terwijl men van buiten af niet binnen kan kijken. Ook kun je als de zon schijnt of het donker is de dichte stroken laten overlappen zodat het gordijn dicht is. Het is wat je op dat moment zelf kiest.

Praktische raambekleding
Een praktische raamdecoratie heeft veel pluspunten.  Je kunt er een raam mee verduisteren of juist slim naar buiten kijken zonder dat men binnen kijkt.  Wat dacht je van energiebesparing.  Doordat de lucht minder met het koude glas in aanraking komt en deze door het textiel wordt tegen gehouden  ben je minder kwijt aan energie. Het gordijn verdient op termijn zichzelf gewoon terug. Een roljaloezie zorgt voor méér sfeer in je ruimte en schept een grote dosis behaaglijkheid. Je sluit je lekker af voor slecht weer zoals regen en sneeuwbuien of stormachtige dagen.

Sfeerbepalend
Als het gaat om het creëren van sfeer en warmte, dan kan een roljaloezie haast niet ontbreken in je interieur. De voordelen laten veel concurrenten achter zich. Omdat je zoveel bedieningsmogelijkheden hebt

Ben je op zoek naar een sfeerbepalende bekleding, dan zal een gewoon glasgordijn minder voor de hand liggend zijn. Met een roljaloezie heb je een glas en overgordijn in één.  Je kunt zelf bepalen hoe je de doorkijk wilt regelen.  Én dat vindt je bij maar bij weinig raamdecoraties terug.  Daarom kiezen veel mensen voor dit type raambekleding omdat deze zo veelzijdig is. Je bepaalt de sfeer in huis waar en wanneer jij dat zelf wilt. Heb je last van de zon, of wil je er juist van genieten. Dan zet je de jaloezie gewoon open of rol je deze gedeeltelijk omhoog en zet deze dan alsnog open. Er komt dan extra licht binnen en daar krijg jij dan weer energie van. Heb je last van passanten die binnen gluren?, zet dan in de avond de stroken over elkaar en je zit rustig en privé op je bank.

Zó gemakkelijk toepasbaar
Een roljaloezie kun je overal in huis toepassen. Of het nu de woonkamer is, de badkamer, slaapkamer of de keuken.  Je vindt voor elke ruimte het passende gordijn. Doordat je het zo simpel kunt bedienen (dit kan overigens met een ketting of met een motor) zie je dit type raambekleding steeds meer. Bescherm jezelf tegen overmatig zonlicht, tegen inkijk, of juist tegen die lantarenpaal die pal voor je raam staat en je daardoor niet kan slapen. Een goede nachtrust is belangrijk en roljaloezieën dragen hier aan bij. Monteer het in de raam nis, er overheen of gewoon aan het plafond.  Je kan met de bijgeleverde steunen tegen de bovenkant maar ook tegen kozijn of muur monteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *