Beveiligingscamera met alarmknop voor ouderen

Kan ik mijn ouders een veilig gevoel geven?

Een aantal weken geleden is er bij mijn ouders ingebroken. Sindsdien is mijn moeder behoorlijk angstig. Ik zou er graag meer voor hun willen zijn maar door werk en de reistijd is dit niet altijd mogelijk. Om mijn ouders gerust te stellen ben ik op zoek gegaan naar een simpel alarm systeem die mij direct een melding stuurt als er iets mis gaat. Op beveiligingscameras.nl kwam ik een klein beveiligingscamera systeem tegen met een draaibare wifi camera met microfoon en geluid en een SOS knop. Dit setje kostte me ongeveer €57.

Beveiligingscamera voor senioren

Hoe werkt de installatie?

Op de website vond ik één video die uitleg gaf over het installeren van de wifi camera en één video met uitleg over het installeren van de SOS knop. Het installeren kostte niet al teveel moeite.De wifi camera is  beveiligd met een wachtwoord en via QR codes. Ik kan de camera bedienen en alle instellingen aanpassen. Een gast kan pas in de camera nadat ik een QR code heb gedeeld, dit geeft me een veilig gevoel. Vooral na de artikelen over de camera van de action.

Wat gebeurt er wanneer ik op de SOS knop druk?

Wanneer de app op de achtergrond draait en er wordt op de SOS knop druk dan springt er een scherm open met het alarm, via dit scherm kan ik de live stream van de camera openen en direct met mijn moeder praten via de ingebouwde speaker en microfoon.De SOS knop kan als ketting worden gebruikt maar bijvoorbeeld ook op een deurpost worden geplakt of onder een bureau.
Extra functies:1. Bewegings-detectie2. Wanneer er een alarm afgaat krijg je een e-mail met foto3. Het geluid van het alarm kan worden uitgezet of veranderd
Al met al vind ik dit een goedkope maar effectieve manier om mijn ouders gerust te stellen en een oogje in het zeil te kunnen houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *