Wanneer kies je voor vouwgordijnen?

Wat is een vouwgordijn precies?

Er circuleren verschillende benamingen voor vouwgordijnen.  Je komt ze tegen onder Roman Blinds en Vlamingen hebben het over trekgordijnen of optrekkertjes.  Het is in feite niets anders dan een rechthoekig geconfectioneerd textiel dat voorzien is van baleinen en een verzwaring aan de onderzijde dat door middel van optrek koorden wordt opgetrokken.  Tegenwoordig kan dit met met een ketting of een koordje.

Vouwgordijn voordelen - vouw-gordijn.eu

Welke soorten vouwgordijnen zijn er?

Vouwgordijnen bestaan sinds de jaren 80. In die tijd werd voornamelijk één model veel gekocht.  Tegenwoordig zie je dat er modellen bij zijn gekomen.  Het meest populair onder de nieuwe modellen is het Top Down Bottom up vouwgordijn.  Dit vouwgordijn, dat je op maat kunt laten maken, kun je als het ware in het midden van een raam positioneren. Het gordijn kan aan de bovenzijde én aan de onderzijde worden geopend.  Zo kan het zijn dat je het gordijn in het midden van het raam hangt. Het voordeel is dat er dan méér licht de kamer binnen dringt en je ruimte een heldere uitstraling krijgt.

vouwgordijnen top down bottom up - vouw-gordijn.eu

Naast dit type kwamen we nog twee soorten tegen die we nog niet eerder gezien hadden. Day and night vouwgordijnen en een Silverblind systeem.

Het dag en nacht gordijn bestaat uit twee soorten stof boven elkaar.  Een er van is doorzichtig zodat je kunt kiezen of je de zon buiten wilt houden of in de avond graag privacy hebt.

Silverblind staat voor de combinatie met metaal.  Het vouwgordijn bevat metalen omhulsels welke over de bestaande tunnels van de baleinen worden geschoven. De onderzijde wordt afgewerkt met een zichtbaar metalen onder lat. Dat geeft het gordijn een strak en modern uiterlijk.  Omdat het metaal zwaarder is, hangt het ook strakker.

Wasbaar

Omdat dit type raamdecoratie machine wasbaar is, heeft dit voor veel mensen de voorkeur boven andere harde raamdecoratie welke niet wasbaar is. Daarnaast creëren vouw gordijnen méér sfeer en hebben ze goede akoestische eigenschappen. Verder is het uiteraard een kwestie van smaak welke raambekleding jij gaat kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *