Hoe ziet jouw huis er uit met kerst

Je huis lekker knus en sfeervol tijdens de donkere dagen

Niets is zo veranderlijk als de seizoenen. Heb je in de zomer een heel open huis, in de winter daarentegen blijven ramen en deuren dicht om de warmte binnen en de kou buiten te houden. Met onderstaande tips kun je inspiratie opdoen om je huis winter klaar te maken en het tijdens kerst sfeervol in te richten.

Sfeervol inrichten met kerst

De gordijnen dicht en de kaarsjes aan

In de winter kan de zon laag staan en kunnen gordijnen sfeer bieden. Met duo rolgordijnen is er heel veel mogelijk om je raam snel en effectief te blinderen. Je kunt hiermee het licht dat door het gordijn naar binnen schijnt gemakkelijk zelf regelen. Dat is wel zo handig als de zon op je beeldscherm schijnt en als je van privacy houdt. Want ook de inkijk van buiten naar binnen en andersom regel je eenvoudig door aan het kettingkoord te trekken. Je kunt het zelfs elektrisch bedienen.

Sfeerhaard of Pelletkachel

Met een sfeerhaard boots je een open haard na.  Ze hebben vaak nog een elektrische kachel om het gevoel van warmte nog een extra zetje te geven.  Het is een dure wijze van verwarmen.  Met een Pellet kachel stook je duurzaam en verantwoord.  Je kunt hier nog veel subsidie op krijgen van de overheid. Je kunt een ruimte al voor een paar euro per dag verwarmen.

Speciale verlichting

Met de juiste verlichting zet je de toon. Led verlichting heeft alle kinderziektes overwonnen en is er tegenwoordig in tal van toepassingen.  Je kunt met een led lamp tegenwoordig zelfs een vlam nabootsen. Zo ziet een tuinfakkel er heel natuurgetrouw uit en als je de lamp tussen wat houtblokken zet, lijkt het zelfs op een echte open haard. Dat is bijzonder sfeervol en erg toepasselijk tijdens de feestdagen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *